Úspěšný závěr sezóny na kuželkářských drahách

26.05.2024 23:48

Úspěšný závěr sezóny na kuželkářských drahách

Poslední dubnový víkend byl vyhrazen pro sehrání Mistrovství Česka v kategorii žactva. Na kuželnu do Poděbrad se probojovaly Anežka Blechová s Valerií Vaněčkovou. Jako první šla na dráhy Valča a nahrála slušných 422 dřev na 100 HS a obsadila 11. místo. V dalším rundě nastoupila Anežka a za výkon 452 kuželek se usadila na čele startovní listiny. Do konce soutěže ji dokázala přehodit pouze hráčka z Litenčic za rekordní výkon 510 kuželek. Díky tomu Anežka přiváží na kuželnu CB Dobřany stříbrnou medaili z MČ.

Tím by měl být ukončen soutěžní ročník, nicméně Anežka Blechová s Pepou Fišerem si za své celosezónní výkony vysloužili pozvánku do reprezentace v polovině května na Mistrovství Evropy do slovenského Brezna. Neděle byla vyhrazena pro smíšené dvojice. Anežka se spoluhráčem z Náchodu dokázala soustředěnou hrou porazit v úvodním kole dvojici ze Srbska, ve druhém smíšenou dvojici z Estonska. V semifinále jim po vyrovnaném souboji překazil cestu smíšený pár z Německa, přesto získává Anežka s Vojtou bronzovou medaili pro Českou republiku a druhou v kategorii U14. Pepa v neděli odehrál soutěž tandemů, když v prvním kole se spoluhráčem z Českých Velenic porazili dvojici z Německa. Bohužel hoši prohráli v dalším kole po rozhozu s týmem z Chorvatska. Nutno zmínit, že v kategorii dorostu došlo k výraznému omlazení a naše družstvo bylo složeno téměř z nováčků, mezi které patřil i Pepa.

Za celkové představení výběr U14 přivezl do České republiky 2 zlaté medaile, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile a jednu z nich i zásluhou Anežky Blechové v soutěži smíšených dvojic. Výběr Česka se v kategorii U14 stal nejúspěšnější výpravou mezi 13 zúčastněnými zeměmi. Nutno poděkovat trenérům, rodičům za podporu svých ratolestí a všem osobně zúčastněným fanouškům na zimním stadionu v Brezně, kteří svými hlasivkami podpořili mládežníky na tomto vyvrcholení sezóny 2023/24.